Digitaliseringsprofessor Jan Damsgaard advarer om at 750.000 danske job er i fare, fordi vi tager for let mulighederne hos Amazon og Alibabas fremadstormende platforme.

Uddrag af artikel: “Tech fra Toppen: Digitaliseringsprofessor Jan Damsgaard har en advarsel til de danske virksomheder” af: Lars Jacobsen, Chefredaktør Computerworld. Første gang bragt på computerworld.dk den 06. februar 2019.

I en podcasten Tech fra toppen gør digitaliseringsprofessor Jan Damsgaard status på Disruptionrådets arbejde – og  fremhæver blandt andet at Danmark, i kraft af diskussionerne faciliteret af Disruptionrådet, nu er verdens første land med overenskomster og skatteaftaler med platformsøkonomier. Du kan høre hele Jan Damsgaard status på det vigtige politiske arbejde i at sikre en digital omstilling uden at afvikle velfærdsstaten i den seneste episode af podcasten.

Det hele er dog ikke kun positivt

For i episoden løfter Jan Damsgaard desuden en advarende pegefinger til de danske virksomheder, som han mener er alt for dårlige til at udnytte de globale handelsplatforme som Amazon og Alibaba.com. I stedet fokusere de danske virksomheder på egne webshops, noget som Jan Damsgaard sammenligner med en gårdbutik i forhold til de internationale platformes toptunede supermarkeder.

Han fremhæver desuden, at når Amazon på et tidspunkt lanceres i Danmark betyder det, at de trækker deres eksisterende leverandører med ind – som så bliver indenlandske konkurrenter. Og at en ny undersøgelse viser, at danske virksomheder er tæt på en europæisk sidsteplads inden for platformssalg, overgået af lande som Bulgarien og Rumænien.

Værter på episoden er chefredaktør Lars Jacobsen og CIO hos Mærsk Tankers, Torben Ruberg.

Hør podcasten nedenfor: